Reisadviezen Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft per begin 2018 een nieuwe, gemoderniseerde mobiliteitsregeling doorgevoerd met betrekking tot woon-werkverkeer waarbij gebruik van openbaar vervoer en fiets wordt gestimuleerd en gebruik van gemotoriseerd vervoer wordt ontmoedigd.

De overgang naar de nieuwe mobiliteitsregeling had voor een aanzienlijk deel van de medewerkers nadelige gevolgen voor de tegemoetkoming in de reiskosten. VCCR is gevraagd voor deze medewerkers een onafhankelijk bindend reisadvies op te stellen om de hoogte te kunnen vaststellen van een tijdelijke, aanvullende reiskostenvergoeding ter compensatie. Aanvullend heeft de Vrije Universiteit Amsterdam besloten óók alle overige medewerkers in de gelegenheid te stellen zo’n onafhankelijk, persoonlijk maar niet-bindend reisadvies in te winnen bij VCCR.

De persoonlijke reisadviezen, Engels of Nederlandstalig, waren volledig opgemaakt in de huisstijl van de Vrije Universiteit Amsterdam en digitaal (gedrukt exemplaar per post is ook een optie) verstuurd naar betreffende medewerkers. Eerder heeft VCCR al persoonlijke reisadviezen opgesteld voor onder andere organisaties als Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, Stedin, UWV, VodafoneZiggo en Deloitte.