13 Okt

Even voorstellen: Alexandra Boer

Per 1 oktober is Alexandra Boer gestart bij VCCR en komt zij ons team van Forensz versterken in de rol van medewerker frontoffice.


Namens het team van VCCR en stichting Bereikbaarheid Rijnmond wensen wij Alexandra van harte welkom en wensen wij haar veel succes, plezier en uitdaging toe in haar nieuwe rol!

29 Sep

BREEAM-NL

Het keurmerk BREEAM-NL beoordeelt de duurzaamheid van gebouwen en locaties, waarbij mobiliteit een belangrijk onderdeel is voor het behalen van de certificering. Begrijpelijk, het bewust omgaan met mobiliteit draagt positief bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid. 

VCCR helpt bij een BREEAM-NL certificering met het opstellen van een mobiliteitsplan (vervoerplan). Het mobiliteitsplan geeft een impuls aan de verduurzaming van de mobiliteit met als basis de trias mobiliteit. Haalbare maatregelen en aantrekkelijke faciliteiten geven invulling aan slimme mobiliteit. Een situatie- en omgevingsanalyse behoren tot de aanpak.

Wilt u meer weten? In een vrijblijvend gesprek stellen wij voor uw vast wat uw mobiliteit bij kan dragen aan een BREEAM-NL certificering.

14 Aug

Afsluiting Maastunnel

De Maastunnel is vanaf 3 juli 2017 voor twee jaar dicht in de richting van noord naar zuid. Tot de zomer van 2019 vinden renovatiewerkzaamheden plaats. Door de afsluiting zal het flink drukker op de weg zijn. Voor reizigers zijn er oplossingen die een hoop stress en verkeersdrukte besparen.

VCCR is partner in de aanpak voor de Maastunnel en spant zich in om organisaties, hun medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de renovatie van de Maastunnel en te helpen bij gebruik van alternatieve vervoersmogelijkheden. Wilt u weten wat VCCR voor uw organisatie kan betekenen? Stuur dan een mail naar: info@vccr.nl.

 

14 Dec

MaaS: één platform voor alle vervoermiddelen

De Rotterdamse regio zet een stap op weg naar ‘mobility as a service’. Deze term staat voor een transitie in mobiliteit: Niet het vervoermiddel, maar de behoefte van de reiziger van-deur-tot-deur staat centraal. De reiziger krijgt één toegankelijk systeem waar hij onder andere deelauto’s en e-bikes, openbaar vervoer, vervoer over water, taxi en collectief vervoer kan plannen, boeken en betalen. BNV Mobility, Vipre en VCCR gaan samen met diverse dienstverleners de uitdaging aan om hiervoor de komende tijd één innovatief online platform te ontwikkelen. Aernout van der Bend, directeur De Verkeersonderneming: “Dit is echt een concrete stap vooruit in de wereld van mobiliteit en uniek in Nederland.”

 

Mobility as a Service

Met de aanbesteding die De Verkeersonderneming afgelopen zomer startte, was de wens een stap te zetten richting ‘mobility as a service’.

Hiernaast is het doel om 4750 spitsmijdingen te realiseren op de belangrijkste knelpunten in de regio. BNV Mobility, Vipre en VCCR lanceren dit innovatieve platform in februari 2017.

Het platform richt zich in eerste instantie op de Rotterdamse regio met een speciale focus op:

  • Drechtsteden
  • Schiedam en Vlaardingen
  • BAR-gemeenten: Barendrecht, Alblasserwaard, Ridderkerk
  • Voorne-Putten en Haven.


30 May

Samenwerken aan duurzame mobiliteit

Wat hebben een dynamisch vervoerbedrijf en een mobiliteitsdienstverlener gemeen? Een ambitie voor een optimale mobiliteit en uitstekende bereikbaarheid! Samen met de RET ontwikkelde VCCR een serie whitepapers die werkgevers stapsgewijs helpen bij het opstellen van een aantrekkelijk pakket aan regelingen en oplossingen. Download hier de whitepapers.

Daarnaast is een online scan ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf die aan de hand van enkele vragen een eerste inzicht geeft in de mogelijkheden voor het optimaliseren avn de mobiliteit van medewerkers. Het resultaat van de scan wordt aangeboden in een rapportage op maat. Ga direct naar de mobiliteitscan.

Meer weten wat deze samenwerking voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met VCCR.

voor optimaliseren van de mobiliteit van medewerkers
< Eerdere nieuwsberichten