03 Nov

Bereikbaarheid Schiedamse havens

De Schiedamse havens bruisen van bedrijvigheid en vormen een belangrijk onderdeel van het havengebied van Rotterdam. Dinsdag 31 oktober organiseerde de Gemeente Schiedam een bijeenkomst om deze ontwikkelingen met werkgevers, inwoners en belanghebbenden te delen maar ook om gezamenlijk te kijken hoe stappen in de toekomst gezet kunnen worden. 

Ook VCCR was aanwezig en organiseerde samen met De Verkeersonderneming 1 van de 6 thematafels waar het onderwerp mobiliteit & bereikbaarheid aan bod kwam. Want bij de dynamiek die het gebied biedt en de verwachte groei zijn ook de thema's mobiliteit en bereikbaarheid van cruciaal belang. Met zijn allen er voor zorgen dat dit groeigebied bereikbaar is en blijft, is een must. VCCR nam de aanwezigen mee in de mogelijkheden die er zijn om op werknemer-, werkgever alsmede op collectief niveau met mobiliteit om te gaan. Dit vanuit zowel goed werkgeverschap, duurzaamheid alsmede kostenbeheersing.

VCCR stelt namens de gemeente Schiedam mobiliteitsactieplannen op voor werkgevers in het gebied om meer inzicht in de mobiliteit te geven maar ook om mee te denken waar collectieve oplossingen haalbaar zijn. Immers synergie creëren door samenwerking is hierbij een sleutel tot succes. Heb je ook interesse? Neem dan contact op met ons!

13 Okt

Even voorstellen: Alexandra Boer

Per 1 oktober is Alexandra Boer gestart bij VCCR en komt zij ons team van Forensz versterken in de rol van medewerker frontoffice.


Namens het team van VCCR en stichting Bereikbaarheid Rijnmond wensen wij Alexandra van harte welkom en wensen wij haar veel succes, plezier en uitdaging toe in haar nieuwe rol!

29 Sep

BREEAM-NL

Het keurmerk BREEAM-NL beoordeelt de duurzaamheid van gebouwen en locaties, waarbij mobiliteit een belangrijk onderdeel is voor het behalen van de certificering. Begrijpelijk, het bewust omgaan met mobiliteit draagt positief bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid. 

VCCR helpt bij een BREEAM-NL certificering met het opstellen van een mobiliteitsplan (vervoerplan). Het mobiliteitsplan geeft een impuls aan de verduurzaming van de mobiliteit met als basis de trias mobiliteit. Haalbare maatregelen en aantrekkelijke faciliteiten geven invulling aan slimme mobiliteit. Een situatie- en omgevingsanalyse behoren tot de aanpak.

Wilt u meer weten? In een vrijblijvend gesprek stellen wij voor uw vast wat uw mobiliteit bij kan dragen aan een BREEAM-NL certificering.

14 Aug

Afsluiting Maastunnel

De Maastunnel is vanaf 3 juli 2017 voor twee jaar dicht in de richting van noord naar zuid. Tot de zomer van 2019 vinden renovatiewerkzaamheden plaats. Door de afsluiting zal het flink drukker op de weg zijn. Voor reizigers zijn er oplossingen die een hoop stress en verkeersdrukte besparen.

VCCR is partner in de aanpak voor de Maastunnel en spant zich in om organisaties, hun medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de renovatie van de Maastunnel en te helpen bij gebruik van alternatieve vervoersmogelijkheden. Wilt u weten wat VCCR voor uw organisatie kan betekenen? Stuur dan een mail naar: info@vccr.nl.

 

14 Dec

MaaS: één platform voor alle vervoermiddelen

De Rotterdamse regio zet een stap op weg naar ‘mobility as a service’. Deze term staat voor een transitie in mobiliteit: Niet het vervoermiddel, maar de behoefte van de reiziger van-deur-tot-deur staat centraal. De reiziger krijgt één toegankelijk systeem waar hij onder andere deelauto’s en e-bikes, openbaar vervoer, vervoer over water, taxi en collectief vervoer kan plannen, boeken en betalen. BNV Mobility, Vipre en VCCR gaan samen met diverse dienstverleners de uitdaging aan om hiervoor de komende tijd één innovatief online platform te ontwikkelen. Aernout van der Bend, directeur De Verkeersonderneming: “Dit is echt een concrete stap vooruit in de wereld van mobiliteit en uniek in Nederland.”

 

Mobility as a Service

Met de aanbesteding die De Verkeersonderneming afgelopen zomer startte, was de wens een stap te zetten richting ‘mobility as a service’.

Hiernaast is het doel om 4750 spitsmijdingen te realiseren op de belangrijkste knelpunten in de regio. BNV Mobility, Vipre en VCCR lanceren dit innovatieve platform in februari 2017.

Het platform richt zich in eerste instantie op de Rotterdamse regio met een speciale focus op:

  • Drechtsteden
  • Schiedam en Vlaardingen
  • BAR-gemeenten: Barendrecht, Alblasserwaard, Ridderkerk
  • Voorne-Putten en Haven.


< Eerdere nieuwsberichten